Geef mij maar informatie voor ontbijt
Jannemiek Starkenburg
Jannemiek Starkenburg

Jannemiek is senior marketing- en communicatieadviseur en onze allround digital goeroe. Ze studeerde Toegepaste Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Twente en werkte voorheen onder meer als journalist voor Emerce. Jannemiek is een informatiejunkie, die altijd op zoek is naar het waarom van de dingen. Ze vindt het belangrijk om zich iedere dag te verbazen, omdat het leven anders een sleur wordt. Ze wordt aangetrokken tot het analytische deel van marketing en communicatie en ze wil het liefst zoveel mogelijk meetbaar maken. Het contrast tussen haar digitale werkleven en haar privéleven kan niet groter zijn: Jannemiek woont met haar geliefde aan het water, in een weiland tussen de schapen en koeien, waar zij haar eigen voedsel verbouwt.

Wat is belangrijk?

“De hoeveelheid data die we tegenwoordig voorhanden hebben, geeft ons de gelegenheid om te werken met datasets en databases waarbij we de externe communicatie vooruit helpen. We maken in de communicatiewereld een transitie door waarbij we data gebruiken om nieuwe inzichten op te doen, creatieve ideeën aan te scherpen of bijvoorbeeld openstaande vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn analyses en data ook belangrijk om aan de organisatie te laten zien wat de opbrengsten van je communicatie-inspanningen zijn. Gelukkig wordt dit analytische deel steeds belangrijker in ons vakgebied. Je wilt natuurlijk wel weten waarom je het allemaal doet.”

Wat zegt je moeder over je?

“Jannemiek blinkt uit in kribbigheid, maar is stiekem zeer behulpzaam.”

Wat zeggen je collega’s over je?

“Ik hoor ze weleens zeggen dat ik een handige vraagbaak ben en dat ik met mijn onvermoeibare aanpak als geen ander doorwrochte en onderbouwde communicatiestrategieën weet op te stellen. De aanbeveling die mijn collega’s me op LinkedIn geven voor een specifieke skill zegt denk ik ook wel wat.”

Wat zeggen klanten over je?

“Jannemiek is een echte professional en blijvend nieuwsgierig en gedreven. Ze bijt zich vast in de vakwereld van haar klanten en is daarmee een waardevolle adviespartner, maar zeker niet bang om ook haar handen vies te maken. Ook niet onbelangrijk: ze gaat een persoonlijke zakenrelatie niet uit de weg en doorspekt haar werkzaamheden met een flinke dosis humor.”

Wie zijn je helden?

“Vrouw, computerpionier en nerd avant la lettre Grace Hopper ontwikkelde ooit de eerste compiler voor programmeertalen. Een zeer slimme tante, die nog veel meer mooie resultaten op haar naam heeft staan. En, wie kan nou geen fan van zijn van de dame die de uitspraak deed ‘If it's a good idea, go ahead and do it. It is much easier to apologize than it is to get permission’?”

refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?