Professioneel aagje van beroep
Jannemiek Starkenburg
“Geef mij maar informatie voor ontbijt”

Kennisdelen en verwonderen staat centraal in het leven van Jannemiek Starkenburg. “Mijn obsessie om te weten hoe iets in elkaar zit, probeer ik over te brengen op anderen. Ik denk dat mijn collega’s over mij zeggen dat ik veel weet, maar daarnaast ook in één adem zeggen dat het zo jammer is dat ik van alles iets moet vinden. Nu je het vraagt… Ja, ik ben best wel een bazig type.” 

Online speelt een belangrijke rol in het leven van Jannemiek. Haar dag begint mobiel. Ze wijst met haar roodgelakte nagels naar haar Nokia Lumia 920. “Het gemak waarmee je informatie ophaalt en deelt, blijft onvoorstelbaar. Met een smartphone kan ik mijn kennisbehoefte bovendien beter stroomlijnen.” Op kantoor opent ze dan ook allereerst, haar RSS-reader. Nieuwssites, maar ook enkele rariteitenblogs mogen zich dagelijks op haar bezoek verheugen. “Het is toch heerlijk om te weten wat er gebeurt?”

Het recht om vragen te stellen

Een geboren vragensteller interviewen begint altijd wat ongemakkelijk. Jannemiek is gewend om als oud-journalist zelf te onderzoeken; niet om zelf ondervraagd te worden. “Ik vind dat ik het recht heb om nieuwsgierig te zijn. Een ander heeft overigens ook het recht om geen antwoord te geven”, stelt ze. Waar die drang vandaan komt kan Jannemiek niet exact aangeven. “Het is voor mij belangrijk om me iedere dag te verbazen, anders wordt het leven een sleur. En vragen stellen helpt me daarbij.”

De werkplek van Jannemiek - afgebakend met tomatenplanten, stekjes en ander groen -  vertelt ook een verhaal dat aansluit op haar ontdekkingsdrang. “Je vraagt je af hoe straks de steeds groter wordende stedenbevolking in een net zo hard groeiende voedselbehoefte gaat voorzien.  De ontwikkeling van urban gardening, zoals dat dan weer zo mooi heet, wordt in de toekomst steeds belangrijker. Zonder groene vingers leek het mij belangrijk om in klein te beginnen. En waar kan dat beter dan in mijn werkvensterbank?”

Ik wil weten waarom

Het leven voor de in de hofstad woonachtige Jannemiek is allerminst saai. Ze is het toonbeeld van een individu dat open staat voor nieuwe dingen. Een cursus mime bijvoorbeeld, staat nog op haar verlanglijst. “De wereld eromheen intrigeert. Ik wil graag weten waarom - en vooral hoe - mensen dat doen.”

Bij Pride PR zit ze goed op haar plek. “Het voelt eigen. Er is genoeg vrijheid om zelf dingen op te pakken. En er wordt geen focus gelegd op fouten maken, maar op ontwikkeling. Die zaken zijn belangrijk voor mij.”

PR heeft trouwens pas de interesse van Jannemiek gewekt toen het digitale landschap de overhand kreeg.  “Wat ik er leuk aan vind? De transitie die veel bedrijven nu meemaken richting het denken als een uitgever. En vooral dat je ze hierbij eigenlijk opnieuw moet leren praten.  Het beste is nog dat dit alles meetbaar is, onder meer met SEO en analytics. Gelukkig worden dat soort zaken ook steeds meer toegepast in PR. Het analytische deel van PR trekt sterk; je wilt natuurlijk wel weten waarom je het allemaal doet.”

Het merk Jannemiek volgens Jannemiek

Wat zegt de bakker op de hoek over jou?
“ik snap die vrouw niet, waarom stelt ze die vraag?”
En je moeder?
“Jannemiek blinkt uit in kribbigheid, maar is zeer behulpzaam.”
Wat is belangrijk voor je?
“Plezier. Dat haal ik uit dingen die ik doe voor mezelf en voor anderen.”  

Jannemiek Starkenburg
5 maanden geleden
Inspirerende geeltjes van collega's #prtoday
Jannemiek Starkenburg
7 maanden geleden
We hebben ein-de-lijk een Pride kat #prtoday
Jannemiek Starkenburg
9 maanden geleden
Onze kantoorkonijntjes maken het goed #prtoday
Jannemiek Starkenburg
11 maanden geleden
Passend, een Red Bull buffer bij event van cloud klant #prtoday
Jannemiek Starkenburg
11 maanden geleden
Collega Simone heeft bijzondere voorliefdes #prtoday
Jannemiek Starkenburg
11 maanden geleden
Netwerken 1.0 is super geregeld bij seats2meet #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Ranking the colleagues #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Glazen huis 2.0 #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Old school knipsels #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Sjiekdefriemel, eten van de baas #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Kerstattenties. de lat ligt hoog dit jaar #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Bitterballen en bubbels #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Vis moet zwemmen #prtoday
Jannemiek Starkenburg
1 jaar geleden
Nog even een klein beetje sneeuw en het is weer zomer #prtoday
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?