twee
jaren geleden
persbericht

De ideale koptelefoon voor wintersporters heeft geen speakers

Ski- en snowboardliefhebbers zullen het herkennen: helemaal in control de pistes afzoeven onder het genot van een lekkere beat of een zelfgemaakte playlist van de beste muziek. Maar dat betekent wel dat je de mensen om je heen niet meer goed kunt horen en hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Deze gadget is de oplossing: een koptelefoon zonder speakers.

Tijdens het wintersporten, maar bijvoorbeeld ook in het verkeer, kan het dragen van een traditionele koptelefoon ervoor zorgen dat de luisteraar niet meer hoort wat er om hem heen gebeurt. Maar nu is er een manier om van muziek te genieten zonder de omgeving buiten te sluiten: de nieuwe koptelefoons van Aftershokz spelen muziek af zonder dat er speakers aan te pas komen. Er wordt gebruik gemaakt van bone conduction technologie om geluid door te geven en de koptelefoon zit niet in het oor, maar rust op het jukbeen, op de plek waar het gehoorbeen zit. Deze aanpak is revolutionair, want de oren van de luisteraar blijven altijd onbedekt. Zo kan er altijd op een veilige en comfortabele manier naar muziek worden geluisterd.

Ook handig voor wintersporters: de band van de koptelefoon zit bij Aftershokz niet over het hoofd, maar om de nek van de drager. Het zit het dragen van een helm dus niet in de weg. Bovendien is elke Aftershokz voorzien van een coating die tegen vocht beschermt, dus transpireren of een flinke lading sneeuw in de kraag is geen probleem – hoogstens een beetje koud. Veel modellen zijn daarnaast uitgerust met bluetooth, zodat er geen kabels nodig zijn. Met de bedieningsknoppen op de koptelefoon kan er bovendien eenvoudig tussen verschillende nummers worden gewisseld.

Hoe werkt het?
Wat niet veel mensen weten is dat we niet alleen met onze oren, maar ook met onze botten horen. Aftershokz maakt gebruik van transducers, die met elektrische spanning een ultrasone geluidsgolf produceren. Deze trillingen worden via het kaakbeen doorgegeven, waardoor geluid het inwendige oor bereikt zonder dat het trommelvlies wordt belast. Daardoor kunnen de oorschelp en gehoorgang onbedekt blijven, waardoor omgevingsgeluid altijd goed hoorbaar blijft.

Premium audiokwaliteit
Aftershokz heeft drie verschillende koptelefoons: Trekz Titanium, Trekz Titanium Mini en Sportz Titanium. Alle modellen zijn voorzien van PremiumPitch+™ dat voor superieure audiokwaliteit zorgt: muziek heeft een groot dynamisch bereik met een diepe basweergave en telefoongesprekken klinken kraakhelder.
Speciaal voor wie dit seizoen tijdens de afdaling op een veilige manier naar muziek wil luisteren, heeft Aftershokz een Wintersportz playlist op Spotify samengesteld. Happy gliding!

Beschikbaarheid
De titanium frame, open ear-koptelefoons van Aftershokz zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar vanaf €149,95 (Trekz) en €69,95 (Sportz). Aftershokz is verkrijgbaar bij onder meer bij Bol.com, Bever.nl en Aftershokz.nl en ligt in de schappen van de grote ketens voor consumentenelektronica in de Benelux.


###

Over Aftershokz
AfterShokz past gepatenteerde botgeleidingstechnologie, aanvankelijk ontwikkeld voor militaire operaties door Voxtech in 2001, toe in sport-, mobiele en Bluetooth-hoofdtelefoons, ontworpen voor dagelijks gebruik. Dankzij speciaal ontworpen audiotechnologieën en het unieke volledige open ear-ontwerp, leveren Aftershokz-koptelefoons premium stereogeluid en zorgen ze voor veiligheid en comfort dat zijn gelijke niet kent. Sinds de oprichting in 2011 richt het bedrijf zich al op ongewone innovatie, en staat besef van de omgeving onder dragers hoog in het vendel. Lees meer over hoe het merk gebruikers inspireert op www.aftershokz.com.

Perscontact
Pride PR
Irene Martini 
Tel: +31 71 568 0028
E-mail: aftershokz@pridepr.nl
Aftershokz
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?