een
jaar geleden
persbericht

Acer introduceert prestatiegerichte Aspire VX 15, V Nitro en GX series

Twee notebooks en een desktop met de focus op prestaties en multimedia entertainment

Samengevat door de redacteur
  • De Acer Aspire V Nitro biedt superieure prestaties, heeft een slanke, maar toch klassieke uitstraling en wordt aangedreven door NVIDIA® GeForce® GTX 10601 graphics
  • De Aspire VX 15 is een ware krachtpatser door het opvallende gaming design, verbeterde koelmogelijkheden en NVIDIA® GeForce® GTX 1050/1050Ti1 graphics
  • Beide notebooks zijn voorzien van de nieuwste, zeer krachtige 7e generatie Intel® Coreprocessoren
  • De Aspire GX serie bestaat uit strak vormgegeven desktops die grafisch intensieve taken aankunnen, voor dagelijks entertainment en de beste game-ervaring
 
LAS VEGAS, 3 januari 2017 - Acer heeft vandaag drie nieuwe apparaten in de Aspire serie onthuld: twee nieuwe high-performance notebooks en een desktop, allemaal ontwikkeld met het oog op entertainment en prestaties.

De Aspire V Nitro Black Edition en Aspire VX notebooks bieden superieure audiotechnologieën, een kristalhelder 15,6 inch scherm met IPS-technologie2, de nieuwste NVIDIA® GeForce® graphics uit de GTX 10 serie en een hoogwaardige 7e generatie Intel® Core™ processor. Hierdoor zijn deze apparaten ideaal voor iedereen die van haarscherpe video's, soepele games en helder geluid houdt. Ook de desktops uit de Aspire GX serie zijn zeer geschikt voor gebruikers met een passie voor entertainment en deze bieden meer uitbreidingsmogelijkheden dan de draagbare varianten.
 
Aspire V Nitro Black Edition en Aspire VX
Beide notebooks zijn voorzien van maximaal een 7e generatie Intel® Core™ i7-7700HQ processor die is ontwikkeld voor ongelooflijke prestaties en reactiesnelheden, meeslepend 4K-entertainment en een langere batterijduur voor mobiele apparaten. De chipset vult de al even indrukwekkende GPU's van de notebooks en de nieuwste NVIDIA® GeForce® GTX 1060 of 1050 graphics1 perfect aan. Of het nu om filmfanaten of gamers gaat; iedereen kan volledig en zonder compromissen genieten van de nieuwste releases en titels.

De Aspire V 17 Nitro Black Edition is beschikbaar met optioneel geïntegreerde Tobii eye-tracking hardware. Wanneer deze hardware gecombineerd wordt met een touchpad verbetert het de productiviteit. Bovendien maakt deze hardware het apparaat meer responsief door het gebruik van oogbewegingen. Gebruikers zijn immers op deze manier in staat om sneller en gemakkelijker te navigeren door apps en programma’s. Eye-tracking verbetert daarnaast de game-ervaring, aangezien het gamers in staat stelt om echt het gevoel te hebben dat ze in de game zitten. Ze kunnen ontdekken, richten en schieten met hun ogen met behulp van deze technologie. Meer dan 45 games, waaronder Elite Dangerous, Deux Ex: Mankind Divided en WATCH_DOGS 2tm, ondersteunen momenteel Tobii eye-tracking.

De dunne Aspire V Nitro Black Edition met aluminium cover is uitermate geschikt voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige entertainment op een notebook. De Aspire V Nitro Black Edition combineert een 7e generatie Intel® Coreprocessor met de nieuwste NVIDIA® GeForce® technologieën (vanaf een NVIDIA® GeForce® GTX 1060 grafische kaart met 6 GB dedicated GDDR5 VRAM2) en bevat minimaal 16 GB DDR4 systeemgeheugen, dat met twee soDIMM modules kan worden geüpgraded naar 32 GB. Ook is het notebook voorzien van een NVMe PCIe Gen 3 of een SATA SSD1, en een HDD1 met een capaciteit van maximaal 2 TB voor extra opslag.

In de Aspire V Nitro is een metalen AeroBlade ventilator1 van Acer verwerkt om de warmte nog efficiënter af te voeren. De Coolboost™ technologie stelt de gebruikers in staat het koelproces handmatig aan te sturen wanneer bij intensief gebruik extra koeling nodig is. De Aspire V Nitro is ook uitgerust met DustDefender™, dat gebruikmaakt van dubbele high-speed ventilatoren met omgekeerde rotatie om stofophoping te voorkomen en zo warmteafvoer te verbeteren.

De connectiviteit bestaat uit een USB C-poort met Thunderbolt™ 3 voor snelheden tot 40 Gbps en ondersteuning van gelijktijdige dual 4K video output, twee USB 3.0 poorten (waarvan één met power-off charging via USB), twee USB 2.0 poorten en een HDMI verbinding. De Aspire V Nitro maakt draadloos verbinding via 2x2 802.11ac MU-MIMO-technologie, terwijl er een Gigabit Ethernet poort beschikbaar is voor bekabelde connectiviteit.

Gebruikers zullen de kristalheldere visuals op een optioneel 4K (3840x2160) Ultra HD1 scherm waarderen. Gebruikers die zo'n scherm aansluiten, profiteren tegelijkertijd van Acer Color Intelligence™, een systeem dat gamma en verzadiging dynamisch in realtime aanpast. Op deze manier worden de kleuren, helderheid en verzadiging van het scherm geoptimaliseerd zonder clipping en oververzadiging.

Ook de audiotechnologieën van de Aspire V Nitro, waaronder vier luidsprekers die zijn afgestemd met Dolby Audio™ Premium en Acer TrueHarmony™ Plus technologie, dragen bij aan de hoogwaardige entertainmentervaring. Acer TrueHarmony™ Plus zorgt voor een nauwkeurigere, helderdere geluidsweergave en een groter basbereik door middel van een geavanceerd luidsprekerdesign omlijst door schuimmateriaal.

De Aspire VX 15 heeft grote uitgangen om te koelen en een opvallende, rode behuizing die een en al gaming uitstraalt. Het rode backlit keyboard laat gamers tijdens het spel altijd op de juiste toetsen drukken en geeft het notebook een hardcore uitstraling, zonder het bijbehorende hardcore prijskaartje.

De Aspire VX 15 weegt 2,5 kg en heeft maximaal een 7e generatie Intel® Core™ i7-7700HQ processor, die aanzienlijk beter presteert dan processoren van de vorige generatie en tegelijkertijd het batterijverbruik verlaagt. Het notebook is ook voorzien van maximaal NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti1 graphics en GDDR5 VRAM (voor een bandbreedte tot 32 GB/s).

Ook opvallend aan het geheugensysteem is de snelheid: standaard maximaal 16 GB1 DDR4 geheugen dat door de gebruiker kan worden geüpgraded naar maximaal 32 GB. De opslag is mogelijk op een 512GB SSD en 1TB HDD1.

Om dit alles te laten draaien bij optimale temperaturen zijn er twee ventilatoren geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat - hoe intensief het gebruik tijdens een gamesessie ook is - het notebook de uitdaging aankan en een soepele game-ervaring biedt. Die game-ervaring wordt nog verder geoptimaliseerd door high-definition audio met Dolby Audio™ Premium en Acer TrueHarmony™ en door hoogwaardige, heldere beelden op een Full HD IPS-scherm van 15,6 inch2.
 
Aspire GX serie
Voor gebruikers die op zoek zijn naar extra mogelijkheden die alleen een desktop kan bieden, heeft Acer de Aspire GX serie ontwikkeld. Deze VR Ready1 desktop wordt geleverd met maximaal een 7e generatie Intel® Core™ processor, tot 64 GB DDR4 RAM en NVIDIA® GeForce® GTX 1070 graphics. Bovendien kan deze desktop beelden in een verbluffende 4K1 resolutie weergeven en ondersteunt deze tot vier1 schermen tegelijkertijd, voor een optimale game-ervaring. Met maximaal 3TB1 HDD en 256GB SSD is er geen tekort aan opslagruimte. Om het geheel af te maken, is de GX serie voorzien van een opvallende behuizing die op een harnas geïnspireerd is, met LED lampen aan de voorkant die een sinistere, rode gloed afgeven.

Prijs en beschikbaarheid
De Aspire V 15 Nitro en V 17 Nitro Black Edition zijn vanaf maart verkrijgbaar in de Benelux. De Aspire V 15 Nitro is vanaf € 999,- verkrijgbaar en de V 17 Nitro Black Edition vanaf € 1199,-.
De Aspire VX 15 is vanaf eind januari verkrijgbaar in de Benelux vanaf € 949, -.
De Aspire GX serie is vanaf februari verkrijgbaar in de Benelux vanaf € 999,-.

Neem voor meer informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten contact op met de dichtstbijzijnde Acer vestiging of verkoper via www.acer.com.

1. Specificaties kunnen per regio en/of model variëren
2. Alle in dit document vermelde merken en productnamen omvatten handelsmerken van hun respectieve bedrijven en worden alleen gebruikt om de producten te benoemen of te beschrijven


Mediacontact
Acer Benelux
Anniek van Doorenmalen
Tel: +31(0)736459664
E-mail: anniek.van.doorenmalen@acer.com

Sterre Swank
Tel: +31(0)736459667
E-mail: sterre.swank@acer.com

Pride PR
Ivette van der Elst & Nadia el Ghalbzouri
Tel: +31 71 568 0028
E-mail: acer@pridepr.nl

Over Acer
Acer, opgericht in 1976, is een hardware + software + services bedrijf dat zich heeft toegelegd op onderzoek, design, marketing, sales en support van innovatieve producten om het dagelijks leven van mensen te ondersteunen. Het productaanbod van Acer bestaat uit pc's, beeldschermen, projectoren, servers, tablets, smartphones en wearables. Daarnaast ontwikkelt Acer cloudoplossingen om dingen te koppelen in het Internet of Things. Acer is een van 's werelds top 5 pc-bedrijven. Er werken wereldwijd 7.000 mensen en Acer is actief in meer dan 160 landen. Kijk voor meer informatie op www.acer.com.

© 2017 Acer Inc. Alle rechten voorbehouden. Acer en het Acer-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Acer Inc. Andere handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en/of servicemerken, al dan niet aangegeven, zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Alle aanbiedingen kunnen zonder kennisgeving of verplichting worden gewijzigd en zijn mogelijk niet via alle verkoopkanalen beschikbaar. Vermelde prijzen zijn door de fabrikant vastgestelde adviesprijzen en kunnen per locatie verschillen. Waar van toepassing verkoopbelasting extra.


 
 
 
 

Acer
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?