een
jaar geleden
persbericht

De robuuste Acer Chromebook 11 N7 (C731) is een slimme keuze voor het onderwijs

Samengevat door de redacteur
  • De Acer Chromebook 11 N7 (C731) kan tegen een stootje (getest op vallen tot een hoogte van 122 cm) en heeft een morsbestendig toetsenbord, waarbij aan de strikte Amerikaanse militaire standaard (MIL-STD 810G) is voldaan
  • Lange batterijduur van 12 uur1 maakt elke dag opladen onnodig
  • Een ventilatorloos design voor meer betrouwbaarheid en stil gebruik in de klas, de bibliotheek of het laboratorium
  • Eenvoudig te implementeren en te beheren; ideaal voor gebruik in laboratoria of tijdens individuele lesprogramma's
  • 11,6 inch scherm met IPS touchscreen (C731T) of zonder touchscreen (met of zonder IPS) (C731)

LAS VEGAS, 3 januari 2017 - Acer heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwste Chromebook voor klanten in het onderwijs: de Acer Chromebook 11 N7 (C731). Deze heeft een verbeterde duurzaamheid, een lange batterijduur en een ventilatorloos design. De Chromebook is daarmee een uitstekende keuze voor scholen die op zoek zijn naar een betrouwbaar, krachtig en stil apparaat voor tijdens het studeren.

"Chromebooks zijn in veel landen de norm geworden voor onderwijstechnologie", aldus John Miedema, directeur Product Management bij Acer EMEA. "De nieuwe Acer Chromebook 11 N7 (C731) zal de lat voor het gebruik in klaslokalen en schoollaboratoria nog hoger leggen – een duurzaam design en stil, ventilatorloos gebruik in een draagbaar apparaat dat gemakkelijk kan worden meegenomen voor individuele lesprogramma’s in de klas, het laboratorium of thuis." Volgens gegevens van Gartner is Acer Group 's werelds meest toonaangevende Chromebook merk, met een marktaandeel van meer dan 33 procent in 20152.

Duurzaam design verbetert studeren in real-time
De duurzame design eigenschappen van de Chromebook 11 N7 (C731) garanderen een maximale gebruikstijd en minder IT-onderhoud. De Chromebook is onderworpen aan strenge testen en voldoet aan de veeleisende Amerikaanse militaire norm U.S. MIL-STD 810G3. In deze testen zijn de stevigheid, duurzaamheid en kwaliteit van de Chromebook 11 N7 (C731) bevestigd. Dit maakt de Chromebook geschikt om er in verschillende omgevingen mee te studeren.

De Acer Chromebook 11 N7 (C731) kan een belasting van 60 kg boven op de cover aan. Tegelijkertijd maken de versterkte behuizing en scharnieren de Chromebook beter bestand tegen dagelijks gebruik en druk, bijvoorbeeld als studenten de Chromebook in hun rugzak proppen. De structuur met verstevigde hoeken en de rubberen bumper rondom het toetsenbord beschermen de Chromebook nog meer en maken het apparaat bestand tegen vallen van hoogten van maximaal 122 cm. Deze eigenschappen verzekeren dat de Chromebook beschermd wordt als deze onderweg valt of per ongeluk van het bureau wordt gestoten. Het antislippatroon op de achterkant van de behuizing geeft bovendien een goede grip, zodat deze niet snel uit de handen glipt.

De Acer Chromebook 11 N7 (C731) heeft een morsbestendig toetsenbord dat bescherming biedt tegen maximaal 330 ml gemorste vloeistof. Het unieke afvoersysteem onder het toetsenbord en touchpad voert vloeistoffen af via de onderkant van de behuizing, zodat het niet bij interne onderdelen komt.

Nieuw aan de Chromebook 11 N7 (C731) is het toetsenborddesign met verzonken toetsen waardoor studenten de toetsen niet gemakkelijk kunnen verwijderen. Ook is het toetsenbord zo vormgegeven dat studenten die hun typevaardigheden nog aan het oefenen zijn, er prettig op kunnen typen.

De Acer Chromebook 11 N7 (C731) heeft een ventilatorloos design, hetgeen zorgt voor koeling. Door dit ventilatorloos design maakt de Chromebook geen extra geluid in een vol klaslokaal. Ook maakt de afwezigheid van een ventilator het apparaat betrouwbaarder, aangezien het de luchtuitlaat overbodig maakt die verstopt kan raken door stofophoping.

Lange batterijduur van maximaal 12 uur en uitstekende prestaties
Beheerders en docenten hoeven niet bang te zijn dat ze hun Acer Chromebook 11 N7 (C731) elke avond moeten opladen, aangezien de batterij tot 12 uur meegaat1. Dit is genoeg voor een paar dagen gebruik in de klas. Deze lange batterijduur is ook ideaal voor studenten die hun Chromebook de hele dag door gebruiken en deze vervolgens mee naar huis nemen voor huiswerk en ontspanning. Met de Intel® Celeron® dual-core processor levert de Acer Chromebook 11 N7 (C731) solide prestaties voor dagelijks gebruik.

Touchscreenoptie en een 180° draaiend scharnier om informatie makkelijker te delen
Beheerders kunnen zich aan hun curriculum houden en binnen hun budget blijven dankzij de verschillende modellen van de Chromebook 11 N7. De Acer C731T heeft een IPS-touchscreen van 11,6 inch en de C731 heeft een scherm zonder touchscreenfunctionaliteit (in IPS en non-IPS). Op de modellen met touchscreen kunnen webpagina's en apps, zowel individueel als in groepsverband, worden bediend met aanrakingen, wat de betrokkenheid van de studenten kan vergroten. Het scherm heeft een resolutie van 1366x768, hetgeen zorgt voor duidelijke en goed leesbare apps en teksten, en voor levendige en duidelijke video's en foto's. Het scharnier van de Acer Chromebook 11 N7 (C731) is bovendien zodanig ontworpen dat het 180° kan draaien. De Chromebook kan dus ook plat op een tafel gelegd worden om lesmateriaal te delen tijdens bijvoorbeeld laboratoriumlessen.

De dunne en draagbare afmetingen maken de Acer Chromebook 11 N7 (C731) ideaal om overal te gebruiken - thuis, op school, op het werk en onderweg. Het apparaat is slechts 22 mm dik en weegt maar 1,35 kg.

De Chromebook 11 N7 (C731) biedt extra gemaksvoordelen en mogelijkheden door de in de komende maanden geplande ondersteuning voor Android-apps uit de Google Play™ Store.

Studenten blijven met hun schoolnetwerk in verbinding
Dankzij de snelle dual-band 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi kunnen studenten in verbinding blijven met het netwerk van hun school. Via Bluetooth 4.0, twee USB 3.0 poorten en een HDMI-poort kan randapparatuur gemakkelijk worden aangesloten. Voor koptelefoons is een 3,5 mm combo audiopoort beschikbaar. Bestanden kunnen worden overgezet met de ingebouwde SD-kaartlezer.

Delen en samenwerken
Op de Acer Chromebook 11 N7 (C731) kunnen meerdere gebruikers zich aanmelden en blijven de gegevens van elk van hen veilig. Studenten kunnen zich gewoon bij hun eigen account aanmelden om toegang te krijgen tot hun persoonlijke bestanden. Ook Gmail en andere informatie blijven veilig, zelfs als de Chromebook wordt gestolen of kwijtraakt. Met Google Drive worden bestanden, documenten en foto's veilig in de cloud opgeslagen en is de meest recente versie altijd beschikbaar4. Ook offline hebben studenten toegang tot bestanden en kunnen ze zelfs Microsoft Office® documenten en Google Documents openen en bewerken.

Eenvoudig te implementeren, beheren en beveiligen met ondersteuning van Acer
De Acer Chromebook 11 N7 (C731) is eenvoudig te implementeren en beheren. IT-beheerders kunnen dankzij web gebaseerd beheer gemakkelijk updates maken, apps configureren, extensies inzetten en beleid doorvoeren5.

De veiligheid van studenten blijft gegarandeerd, want Chrome OS wordt automatisch geüpdatet en biedt bescherming tegen de steeds veranderende online dreigingen, zoals virussen en malware. De nieuwe Acer Chromebook 11 N7 (C731) heeft een Kensington slot en kan dus ook worden vastgezet.

Prijs en beschikbaarheid
Verschillende modellen van de nieuwe Acer Chromebook 11 N7 - zowel de C731 zonder touchscreen als de C731T met IPS-touchscreen - zijn verkrijgbaar met 16 of 32 GB eMMC opslag en 2 of 4 GB RAM6. Klanten in het onderwijs en het bedrijfsleven kunnen de Chromebooks in de Benelux vanaf maart aanschaffen vanaf € 249,-.

Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging of leverancier via www.acer.com.


1. De batterijduur is gebaseerd op de Google power_LoadTest voor het non-touch model (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). De daadwerkelijke batterijduur varieert afhankelijk van het model, de productconfiguratie, de toepassingen, de energie-instellingen en het gebruik.
2. Gartner “Market Share: Devices, All Countries, 4Q15 Update” 16 februari 2016
3. Getest door gekwalificeerde 3de partijen voor bepaalde testprocedures onder MIL-STD 810G (oktober 2008) op milieuomstandigheden inclusief hoge en lage temperaturen, vocht, trillingen, mechanische schokken, regen, stof en zand.

4. Meer informatie over Google Drive op Chrome apparaten: https://support.google.com/chromebook/answer/2703646?p=driveoffer&rd=1
5. Google Console wordt afzonderlijk verkocht tegen een  maandelijkse activatie fee
6. Beschikbare capaciteit kan afwijken: MB = 1 miljoen bytes; GB = 1 biljoen bytesMediacontact

Acer Benelux
Anniek van Doorenmalen
Tel: +31(0)736459664
E-mail: anniek.van.doorenmalen@acer.com

Sterre Swank
Tel: +31(0)736459667
E-mail: sterre.swank@acer.com

Pride PR
Ivette van der Elst & Nadia el Ghalbzouri
Tel: +31 71 568 0028
E-mail: acer@pridepr.nl


Over Acer
Acer, opgericht in 1976, is een hardware + software + services bedrijf dat zich heeft toegelegd op onderzoek, design, marketing, sales en support van innovatieve producten om het dagelijks leven van mensen te ondersteunen. Het productaanbod van Acer bestaat uit pc's, beeldschermen, projectoren, servers, tablets, smartphones en wearables. Daarnaast ontwikkelt Acer cloudoplossingen om dingen te koppelen in het Internet of Things. Acer is een van 's werelds top 5 pc-bedrijven. Er werken wereldwijd 7.000 mensen en Acer is actief in meer dan 160 landen. Kijk voor meer informatie op www.acer.com.


© 2017 Acer Inc. Alle rechten voorbehouden. Acer en het Acer-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Acer Inc. Andere handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en/of servicemerken, al dan niet aangegeven, zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Alle aanbiedingen kunnen zonder kennisgeving of verplichting worden gewijzigd en zijn mogelijk niet via alle verkoopkanalen beschikbaar. Vermelde prijzen zijn door de fabrikant vastgestelde adviesprijzen en kunnen per locatie verschillen. Waar van toepassing verkoopbelasting extra.
Acer
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?