een
jaar geleden
persbericht

Nieuwe hoogwaardige SR7011 AV-receiver en AV7703 AV-processor combineren nieuwste audio-/video-eigenschappen met legendarische Marantz audiokwaliteit


Eindhoven, 5 oktober 2016  - Marantz, wereldwijd koploper op het gebied van geavanceerde audiotechnologie, heeft vandaag  met trots de SR7011 AV-receiver gepresenteerd, die alle eigenschappen voor de nieuwste audio- en videoformaten (van 4k tot Auro-3D-mogelijkheden) combineert met de legendarische Marantz-audiokwaliteit. De nieuwe receiver en de, tevens vandaag gepresenteerde, AV7703 AV-processor hebben alles in huis voor de ultieme thuisbioscoopervaring en zijn bovendien zo ontworpen dat ze een ster zijn in het afspelen van muziek dankzij een uitgebreide verzameling streamingtechnologieën, waaronder HEOS-multiroom.

De SR7011: gemaakt voor film, fantastisch voor muziek.

De SR7011, geïnspireerd op Marantz' twintig jaar lange ervaring met AV – het bedrijf verkocht als een van de eerste een surrounddecoder voor thuisgebruik – en natuurlijk zijn wereldberoemde serie HiFi-producten, biedt niet alleen decodering voor alle nieuwste surroundformaten met hoge resolutie, maar verwerkt ook analoge en digitale stereosignalen zeer nauwkeurig en is zelfs compatibel met 4k Ultra High Definition videobronnen en -displays.

De SR7011 heeft ingebouwde Dolby Atmos en DTS:X/Neural:X en binnenkort is Auro-3D mogelijk via een betaalde software-upgrade. De SR7011 beschikt daarnaast over negen 200W-kanalen voor zeer hoogwaardige Marantz-versterking, plus pre-outs voor 11.2-kanaals verwerking, waardoor deze 'meeslepende' surroundformaten optimaal tot hun recht komen. Ten slotte is het mogelijk een volledig 5.1.4-verbeterd surroundsysteem aan te sturen. De versterking zelf is net zo gebouwd als alle andere hoogwaardige HiFi-componenten van Marantz, met gebruikmaking van de beroemde HDAM-technologie (Hyper-Dynamic Amplifier Module) van Marantz, uitgelezen componenten en Marantz Current Feedback-topologie voor een zo zuiver mogelijk geluid – of je nu naar een actiefilm kijkt of naar rustige muziek luistert.

Audyssey MultEQ XT32 zorgt voor een snelle en nauwkeurige installatie, en een uitgebreide reeks audioverwerkingstechnologieën, waaronder LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ, garandeert een optimale surroundervaring.

De acht HDMI-ingangen bieden alle flexibiliteit voor de meest complexe home-entertainmentsystemen en de nieuwste HDMI- en HDCP 2.2-specificaties op alle acht ingangen van de SR7011 ondersteunen 4k Ultra-HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) en BT.2020 passthrough. Met andere woorden, dit apparaat is geschikt voor 4k Ultra HD Blu-ray discspelers, settopboxen en andere moderne 4k Ultra HD-bronnen en kan daarnaast bestaande videocontent upscalen naar 4k Ultra HD om optimaal gebruik te kunnen maken van die nieuwe 4k-displays. Dankzij dubbele HDMI-uitgangen kun je zowel een tv als een projector gebruiken, en er is ook een zone 2 HDMI-uitgang voor Multiroom-audio/-video.

Voor muziek is de SR7011 ook toegerust om het hart van ieder home-entertainmentsysteem te worden, met WiFi en ethernet voor het streamen van muziek met resoluties tot 192 kHz/24-bits en DSD5.6MHz. Dual-band WiFi verkleint de kans op storingen en je kunt je favoriete muziek afspelen vanaf computers of via netwerkopslag, muziek streamen via Spotify, Deezer en Tidal, of naar internetradio luisteren. De SR7011 heeft bovendien ingebouwde Bluetooth en AirPlay voor rechtstreeks streamen via mobiele apparaten. Als eerste van een nieuwe generatie Marantz-producten met ingebouwde HEOS-technologie biedt de SR7011 nu toegang tot meer muziekdiensten en de mogelijkheid om snel door content bladeren met de HEOS-app, zodat je je favoriete muziek bijna onmiddellijk kunt vinden en afspelen.

HEOS verbetert ook de multiroom-functionaliteit van de SR7011 door de AV-receiver deel te laten uitmaken van het HEOS-multiroomsysteem. Zo komt een geavanceerd, geïntegreerd systeem in de plaats van reeds bestaande, afzonderlijke draadloze luidsprekeronderdelen, waardoor je je favoriete content optimaal kunt delen met andere HEOS luidsprekers en componenten bij je thuis.

Marantz AV7703: hoogwaardige thuisbioscoop zoals jij die wilt

Nieuw van Marantz is ook de nieuwste aanwinst in een lange reeks veelgeprezen voorversterkers/processors voor de thuisbioscoop, de AV7703. De SR7011 biedt alle verwerkings- en formaatmogelijkheden, waaronder Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D, en is volledig geschikt voor 4k UHD video en zelfs HEOS-multiroom, en de AV7703 is ontworpen voor gebruik in combinatie met hoogwaardige externe eindversterkers, zoals de Marantz MM8077, MM7055 en MM7205. De AV7703 heeft 11.2-kanaals pre-outs op beide conventionele RCA-contacten en gebalanceerde XLRs, en binnenin dezelfde Audyssey-technologie en hetzelfde nauwgezette Marantz-audiodesign die gebruikt zijn in de SR7011.

De AV7703 gaat eigenlijk nog een stapje verder en is niet alleen een fantastische AV-processor maar ook een buitengewone analoge voorversterker, met een speciaal ontworpen analoog audiocircuitboard met door Marantz ontwikkelde HDAM-technologie. Dit voorversterkergedeelte biedt optimale kanaalscheiding, minimale crosstalk en een verbeterde signaal-ruisverhouding voor een gedetailleerde resolutie en precieze resolutie en een gedetailleerd stereobeeld, en de extra grote voeding voor het analoge gedeelte, met ELNA-condensatoren van audiofiele kwaliteit, zorgt voor power en uitstekende dynamische kwaliteiten.

De AV7703, ontworpen om het hart te vormen van een modulair home-entertainmentsysteem – je zou hem zelfs kunnen gebruiken met actieve luidsprekers op alle kanalen, inclusief twee subwoofers – zet eersteklas audio- en videotechnologie en natuurlijk de superieure Marantz-audiokwaliteit in het middelpunt in de meest ambitieuze thuisbioscoopinstallaties.

Beide nieuwe paradepaardjes van Marantz zijn vanaf november in zwart verkrijgbaar, en de SR7011 is ook verkrijgbaar in zilver-goud.

De 9.2-kan. netwerk-AV-receiver SR7011 – belangrijkste eigenschappen
 • Zelfstandige 9-kanaals eindversterker met 200 W per kanaal
  • Voldoende vermogen om grote kamers te vullen met het beroemde Marantz-geluid
 • Dolby Atmos en DTS:X (tot 7.1.4 met een externe 2-kanaals versterker), kan worden uitgerust met Auro 3D
  • Meeslepend 3D-geluid met overheadeffecten
 • Hoogwaardige 192 kHz/32-bits D/A-converters voor alle kanalen
  • Muziek- en filmgeluid met de hoogste resolutie
 • Audyssey MultEQ XT32, LFC, SubEQ HT, Dynamic Volume en Dynamic EQ
  • Levert de ultieme egalisatie per kamer
 • Ingebouwde WiFi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning; ingebouwde Bluetooth
  • Betere netwerkstabiliteit, vooral in woningen waar veelvuldig gebruikgemaakt wordt van WiFi
 • HEOS draadloze muziek streamingtechnologie met HEOS-app
  • Comfortabele controlefuncties en een bijna onbeperkt aantal muziekbronnen, waaronder Spotify, Tidal, Deezer, internetradio en meer.
 • AirPlay, Bluetooth, internetradio, Network Audio Streaming
  • Toegang tot vrijwel onbeperkt aantal online muziekbronnen
 • DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning
  • Streaming van audio met hoge resolutie voor HiFi-liefhebbers
 • 8 HDMI-ingangen (1 op voorpaneel) met volledige HDCP 2.2-ondersteuning 3 HDMI-uitgangen (zone)
  • Ruime keuze aan ingangen voor digitale apparaten en verschillende uitgangssignalen voor video in verschillende ruimten
 • 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020
  • Nieuwste HDMI-norm voor toekomstbestendige compatibiliteit
 • Conversie van analoog naar HDMI en full-SD/HD tot 4k upscaling voor traditionele videobronnen
  • Full HD en zelfs Ultra HD-videokwaliteit vanaf bestaande DVD's of analoge bronnen
 • ISF-videokalibratie
  • Geschikt voor professionele kalibratie van thuisbioscoop-tv's of projectoren
 • Geavanceerde multiroomopties 11.2-kan. pre-out met 11.2-kan. verwerking RS-232-regeling
  • Audio en video in verschillende kamers; geschikt voor 3rd party-domoticasystemen
 • Luidsprekeraansluitingen met kleurcodering, Setup Assistant, geavanceerde GUI, Marantz 2016 AVR Remote App.
  • Moeiteloze installatie, instelling en bediening
 • Intelligente ECO-modus met in-/uit-/automatische schakelfunctie
  • Energiebewust zonder afbreuk te doen aan prestaties
AV7703 AV-voorversterker met meerkanaals netwerk – belangrijkste eigenschappen
 • Zelfde functies als de SR7011, maar geen eindversterkergedeelte 11.2-kanaals XLR pre-out, 11.2-kanaals RCA-pre-out
  • Flexibele voorversterkersfases voor de gevorderde thuisbioscoopliefhebber
 • Hoogwaardige, speciaal ontwikkelde voorversterkerprintplaat met HDAM
  • Audioweergave met hoge resolutie
 • Voeding voor voorversterker met ELNA-condensatoren van audiofiele kwaliteit
  • Afzonderlijke voedingen voor constant stabiele spanning
 • Uitgebreide bescherming van gevoelige circuits
  • Storing minimaliseren voor pure audio
###

Over Marantz:
Marantz is onderdeel van D+M Group. Het bedrijf gaat terug tot de tijd waarin de eerste mono-LP het daglicht zag en Saul Bernard Marantz, een geboren New Yorker, niet tevreden was met de beschikbare apparatuur om zijn gekoesterde platencollectie op af te spelen. Dus ging hij zelf aan de slag! In 1953 stichtte Saul Bernard Marantz officieel het bedrijf Marantz. En ook toen al vormden kwaliteit en innovatie de hoekstenen van het bedrijf. Met zijn continue en uitgebreide R&D-programma's als stevig fundament ontwikkelt Marantz al ruim een halve eeuw unieke technologieën en toonaangevende hifi- en home entertainmentproducten. Deze passie voor excellente audio en video maakt dat elk Marantz-ontwerp de beste prestaties in zijn klasse levert. Ga voor meer informatie naar www.marantz.eu.

Over D+M:
D+M Group is een mondiaal opererend bedrijf dat over de hele wereld beheer- en distributieplatforms levert aan vooraanstaande premiummerken in de consumentenmarkt, waaronder Denon®, Marantz® en Boston Acoustics®. Onze technologieën tillen de beleving van beeld en geluid naar een hoger niveau. Alle product- en merknamen met een merkteken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van D+M Group of zijn dochterondernemingen. Voor meer informatie gaat u naar www.dmglobal.com.

Voor meer informatie
Neem voor meer informatie over reviewsamples en andere vragen contact op met:

Nikki Hendriks
T: 071-5680028
E: DM@pridepr.nl
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?