twee
jaren geleden
persbericht

Nederlandse interimmanagers zien werkdruk toenemen

Bijna twee derde van de Nederlandse interimmanagers geeft aan dat ze meer moeten doen in een korter tijdbestek. Ook vinden ze dat hun werk complexer is geworden. Dit blijkt uit een recent wereldwijd onderzoek van Michael Page onder meer dan 1.100 interimmanagers, werkzaam over de hele breedte van de arbeidsmarkt.

Interimmanagers in Nederland geven aan dat er in vergelijking met enkele jaren geleden meer van ze gevraagd wordt. Zo zegt driekwart van de ondervraagden dat opdrachtgevers nauwere samenwerking en betere commutatie met de verschillende afdelingen verwachten. Vanwege de hogere verwachtingen merken 6 op 10 interimmanagers dat ze meer moeten doen in hetzelfde aantal uren.

Deze uitkomsten hangen nauw samen met de aantrekkende arbeidsmarkt, zegt Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page: “Tijdens de crisis hebben organisaties flink moeten snijden in het personeelbestand. Nu het economisch weer beter gaat, hebben bedrijven snel nieuwe mensen nodig. Die plekken worden, zeker op de korte termijn, ingevuld door interim-krachten. Tegelijkertijd hebben organisaties onder druk van de crisis een efficiëntieslag gemaakt. Dat betekent dat dezelfde hoeveelheid werk door minder mensen gedaan moeten worden. Er wordt dus ook meer van interimmanagers verwacht.”

Zwaardere functies
Een andere reden voor de hogere werkdruk is de toegenomen complexiteit: de meerderheid (56%) van de interimmanagers geeft aan dat het werk complexer is geworden. Maar liefst 87 procent van de respondenten vindt dat er meer flexibiliteit van ze wordt verwacht en dat ze meer ongeplande taken moeten managen. Dit is een blijvend fenomeen, vermoedt Voogt. “De bedrijfsvoering is de laatste paar jaar erg veranderd. Onderdelen van bedrijven zijn naar elkaar toegegroeid. Zo vloeien bijvoorbeeld de financiële en marketingafdeling steeds meer over in de IT-afdeling. Dat betekent dat je als interimmanager niet meer gespecialiseerd kunt zijn op één specifiek gebied. Er wordt meer van je verwacht. Daardoor worden de functies zwaarder.”

Positief over hun rol
Ondanks de toegenomen werkdruk is de overgrote meerderheid (86 procent) van de interimkandidaten positief over hun rol. 74 procent vindt bovendien dat zijn of haar carrière zich ontwikkeld heeft, sinds ze als interimmanager zijn gaan werken. “Interimmanagement is voor veel kandidaten nog altijd een zeer lucratieve optie”, zegt Voogt. “Zeker in de ICT of sectoren als finance en inkoop is er een grote vraag naar goede kandidaten. Daarbij is de arbeidsmarkt voor interimmanagers in Nederland veel verder ontwikkeld dan in de meeste landen. Waar kandidaten elders nog weleens als interimmanager aan de slag gaan omdat ze geen vaste baan kunnen vinden, kiezen in Nederland de meeste kandidaten bewust voor die functie. Onze interimkandidaten hebben vaak al jarenlang ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en zien dit als een volgende stap in hun carrière.”

Een overzicht van alle cijfers vind je als infographic in de bijlage.

Over PageGroup
PageGroup is in 1976 opgericht in Groot-Brittannië en is inmiddels één van ´s werelds bekendste en meest gerespecteerde werving- en selectiebureaus. PageGroup is actief in 35 landen en levert zowel op lokaal, regionaal als op wereldniveau recruitmentservices en carrièremogelijkheden.

Voor meer informatie of een interviewaanvraag kunt u contact opnemen met:
Pride PR
Wilco Rutenfrans
E: Wilco@pridepr.nl 
T: +31 71 568 0028
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?