klantcase

Je merk internationaal op de kaart

Een internationale operatie met een lokale aanpak

Wanneer je producten en diensten alleen voor de Nederlandse markt zijn bedoeld, dan kun je prima uit de voeten met een lokaal communicatiebureau. Maar wat als je internationale reikwijdte ambieert en je merk in heel Europa onder de aandacht moet komen? Of zelfs wereldwijd? Dan heb je een partner nodig die niet alleen de Nederlandse pers kan bereiken, maar die ook internationaal de weg weet te vinden. Pride stuurt een internationaal netwerk van communicatiebureaus aan, waarmee jij overal ter wereld impact kunt creëren.

Internationale pr

Een groot bureau, of verschillende kleine bureaus?

Wanneer je in meerdere landen je merkbekendheid wilt vergroten, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een van de grote, internationale bureaus inschakelen, maar die zijn vaak duur en weinig flexibel. Door hun schaalgrootte werken zij met standaardoplossingen en die sluiten niet altijd goed aan op jouw behoeften. Per land hebben deze bureaus één team beschikbaar en als het niet helemaal klikt of als dat team niet de juiste specialisten aan boord heeft, dan heb je pech. Ze hebben daarentegen vaak wel een goede reputatie, een uitgebreid netwerk en een goede centrale coördinatie.

Je kunt er ook voor kiezen om in elk land met een lokaal communicatiebureau te werken. Een voordeel is dat je vrij bent in de selectie van de bureaus en kunt kiezen voor de beste match. Maar hoe stuur je al die bureaus aan? En hoe zorg je dat die verschillende bureaus naadloos samenwerken voor de juiste synergie? Je wilt natuurlijk wel dat je marketing en communicatie over de hele linie coherent zijn en overal dezelfde waarden en professionaliteit uitstralen.

De ideale combinatie

Idealiter werk je in elk land met specialisten die over een gedegen kennis van de lokale markt en jouw sector beschikken, die flexibel genoeg zijn om jouw communicatiewensen tot in de kleinste details uit te voeren en die ook nog eens als een centraal aangestuurde eenheid fungeren. Maar waarom zou je genoegen nemen met standaardoplossingen, waar een aanpak op maat nodig is? En waarom zou je de coördinatie zelf doen, als er een ervaren partner bestaat die je dit werk uit handen kan nemen?

Pride fungeert als lead agency in een internationaal netwerk van communicatiebureaus. Deze werkwijze combineert de voordelen van de grote bureaus, zoals de naadloze samenwerking en het uitgebreide netwerk, met de voordelen van de onafhankelijke bureaus, als flexibiliteit en maatwerk.

Hoe wij te werk gaan

Om je merk internationaal op de kaart te zetten, stellen wij allereerst samen met jou een communicatiestrategie op die je merkboodschap perfect uitdraagt, zoals we dat ook voor de Nederlandse markt doen. We selecteren vervolgens per land de bureaus die het beste bij de doelstellingen en de doelgroep passen en stemmen de lokale strategieën af. Op deze manier kunnen wij op een bijzonder kostenefficiënte manier maatwerkoplossingen garanderen met een maximale synergie tussen de verschillende landen en regio’s. We fungeren als een groot, internationaal bureau, met de flexibiliteit en de schaalbaarheid die je alleen met lokale bureaus kunt realiseren.

Experts in internationale communicatie

Effectieve communicatiestrategieën bouw je op basis van netwerken en relaties, ook als je afzetmarkt zich niet alleen in Nederland bevindt. Daarvoor heb je experts met kennis van de lokale  markt nodig en een ervaren partner die de coördinatie op zich neemt. Pride is al jarenlang de spin in een internationaal web van communicatiebureaus. Voor Nederlandse merken, maar ook voor grote, internationale organisaties.

Zo hebben wij bijvoorbeeld de fotografieproducten en -diensten van Eyefi geïntroduceerd bij een breed publiek in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), zetten we de geheugentechnologie van SanDisk op de kaart in meer dan achttien landen, verzorgen we de internationale pr en communicatie voor de wearables van Misfit / Fossil Group (EMEA) en leiden we de communicatieactiviteiten van printer- en projectorfabrikant Epson in de Benelux. Bovendien vormen we voor grote, internationale merken als Amazon Web Services, Google’s Nest en Unisys het lokale onderdeel van hun internationale aanpak.

Ook je merk internationaal op de kaart zetten? Neem dan contact op met Gijs Roeloffzen via gijs@pridepr.nl.

refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?