Lead me, follow me, or get out of my way
Sociale media

Social media strategie

Vandaag de dag gebruikt bijna iedere organisatie wel één of meer social media platformen. Ook onze auto- en fietsnavigatieklant Mio is al sinds jaar en dag aanwezig op deze platformen.

Na een enthousiaste start gaat echter vaak de vaart eruit en ebt het enthousiasme langzaam weg. Bedrijven vragen zich af wat al die sociale media opleveren en wat het bedrijf er nou eigenlijk aan heeft. Veel te vaak worden sociale media omarmd, zonder dat er duidelijk doelstellingen en verwachtingen worden verbonden aan deze manier van communiceren met de doelgroep. Ook rolverdeling, beheer en onderhoud worden weggedelegeerd om over het aangaan van de dialoog met de doelgroep maar helemaal te zwijgen.

Door goed na te denken over wat je wilt bereiken en een duidelijk pad uit te stippelen, voorkom je de schone dood die je social media kanalen kunnen sterven. En ja, dat vergt aandacht en een lange termijn planning. Natuurlijk is er ook een goede content planning en strategie nodig. Want met enthousiasme alleen kom je er niet.

Verder lezen over sociale media en onze andere diensten kan hier.

Performance Based PR betekent voor ons dat écht duidelijk is wat PR oplevert
Perfor- mance Based PR betekent dat écht duidelijk is wat PR voor je oplevert
refresh this page
share this post
with the world
op de hoogte blijven?